Jakabo Productions

Tjänster

Ljudböcker har ökat i popularitet de senaste åren och alla större förlag erbjuder sina storsäljare som ljudböcker inlästa av någon känd skådespelare. Det är bra, eller hur?

Men läs nu den första meningen i stycket ovanför en gång till och lite mer kritiskt. Just det, det är nästan bara storsäljarna som ges ut på de större förlagen som kommer ut som ljudböcker. Det tycker vi inte är bra.

Varför är det på det viset? Det finns förstås flera orsaker men detta är i alla fall två av dem:

Vår lösning

Det är vår ambition erbjuda mindre förlag möjlighet att ta fram ljudböcker även av de titlar som kanske inte kommer att toppa årets försäljningsstatistik.

Vi vänder oss även till författare som redan fått sin bok utgiven via ett annat förlag som dock inte vill satsa på en ljudboksutgåva. Om du kan ge ut din bok som ljudbok hos oss beror förstås på det avtal du har med ditt nuvarande förlag. Om det följer Sveriges Författarförbunds mönsteravtal ger det ditt nuvarande förlag "första tjing" på att ge ut din bok som ljudbok men om de inte, inom två månader från det att du frågat dem, säger att de tänker använda sig av den rätten kan du gå vidare till ett annat förlag. (Se § 5 i Svenska Författarförbundets Mönsteravtal - Bok.) Men du måste förstås kontrollera vad som står i just ditt avtal.

Flexibel traditionell ljudboksproduktion

Vi kan ta hand om så mycket eller så lite av ljudboksproduktionen du vill. Allt från att du ger oss boken och får tillbaka en pall med ljudböcker till att vi redigerar och mastrar en inläsning som du redan har och att du sedan ordnar dupliceringen.

On demand MP3-pocket

Ett alternativt upplägg är att vi tar fram det vi kallar en "On demand MP3-pocket". Det innebär att vi läser in boken som vanligt men att den sedan säljs via vår webbutik där kunden antingen kan välja att ladda ned den som MP3-filer eller att beställa den på vanliga ljud-CD. Om kunden väljer det senare tillverkas skivorna allt eftersom av oss, därav "on demand". Fördelen med detta alternativ är förstås att uppstartskostnaden är avsevärt lägre eftersom inget tillverkas innan det är sålt.

Flexibla licensmodeller

Vi erbjuder olika licensmodeller för att passa så många som möjligt. De sträcker sig från den traditionella modellen där du betalar oss ett engångsbelopp för att ta fram ljudboken för att sedan sälja den fritt utan några mer avgifter till oss till att vi står för produktionskostnaden och att du får en ersättning från oss per såld bok.

Tjänster


Copyright © 2010-2021 Jakabo Productions